Thursday, March 5, 2009

Farewell Gathering and Birthday for Februarians


Tanggal 22 Feb 2009, satu-satunya famili KMD di St Andrews, Saudara Izzaidin dan isteri, Dayang berserta anak, Izzat telah menganjurkan farewell gathering untuk Kak (Datin) Rashidah yang telahpun menamatkan cuti sabatikal beliau di Ninewell Hospital. Turut diraikan juga adalah harijadi Izat, Luqman dan Kak Rashidah sendiri serta kesemua KMDians yang hari lahirnya jatuh pada bulan Feb. Di antaranya adalah Amir, Che An, Syiqin dan Liyana.Majlis berlangsung dengan meriahnya, semeriah makanan yang disediakan secara potluck. Di antara hidangan yang disediakan adalah Ikan stim oleh Dayang, nasi tomato oleh Lela, rojak ayam Ina dan Zahir, bee hoon busy Rauhan dan Hafiz, nasi himpit Azra, kuah kacang syiqin dan kerabu daging, hati masak kicap, kek coklat dan strawberry cream almond cake dari dapur Chepiah...tak ketinggalan ikan sepat masak lemak kuning Kak Maziah (ikan sepat kat dundee?? biar betul...)


Di antara yang hadir adalah Ust Lutfi dan famili, Amir dan famili, Che An, Azra, Ika, Tarmidi, Ust Nizam sefamili, Suryadeen sefamili, Kak Maziah sefamili, Liyana, Amal, Mahadi, Azmi sefamili, Zahir sefamili dan segerombolan geng-geng St Andrews.
Majlis berakhir lebih kurang pukul 7 malam setelah semuanya kekenyangan...pihak KMD berharap Kak Rashidah selamat sampai ke tanahair dan semoga berjumpa lagi....

No comments: